Továbbtanulás

Iskolánk a 2020-2021-es tanítási évben is indít szakiskolai osztályokat. Az indított osztályok, képzések szerkezete teljes mértékben illeszkedik a szakképzés megújítását elősegítő „Szakképzés 4.0” programba. 

A meghirdetett szakmák (részszakképesítések) közös jellemzői:
  • tanulmányi idő: szakiskola előkészítő évfolyam + 2 év (összesen 3 év)
  • idegen nyelv: angol
  • felvétel kizárólag a sajátos nevelési igényt megállapító szakértői bizottsági szakvélemény alapján (F70)
  • egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges
  • kollégiumi elhelyezés biztosított
Diákjaink a 10. osztályban külső gyakorlati helyen vannak tanuló szerződésessel, de lehetőség van az iskolán belüli gyakorlati képzésre is.
Külső gyakorlati helyeink:
  • Szent János hotel
  • Szederkényi kertészet
  • Keresztapa pizzéria étterem
  • Rundó Kft
  • Maurus Kft
  • Busóudvar Étterem és Kávézó
  • stb…
Szakiskolai képzéseink:
  • Húskészítmény gyártó (OKJ 3154105)
  • Szakácssegéd (OKJ 2181103)
  • Parkgondozó (OKJ 2162202)
  • Kerti munkás (OKJ 2162201)
  • Állatgondozó (OKJ 3162101)
  • Sütőipari és gyorspékségi munkás (OKJ 2154102)
  • Textiltermék-összeállító (OKJ 2154202)
  • Számítógépes adatrögzítő (OKJ 3134602)
Húskészítmény gyártó: nyers vagy hőkezelt, töltelékes vagy darabos húskészítményeket állít elő a szükséges anyagok előkészítésével, aprításával, formázásával, töltésével, tartósításával.

Szakácssegéd: alapvető feladata, hogy egyszerűbb konyhatechnikai eljárásokban segédkezzen, előkészítse a főzéshez szükséges alapanyagokat. Nyersanyagok és eszközök szállítása a munkaterületre, a zöldségek megtisztítása, aprítása. Ételek tálalása, kiosztása.

Kerti munkás: alapvető feladata a kertészeti ismeretek, munkálatok elsajátítása (talaj előkészítés, magvetés szabadföldbe, palántázás, talajművelés, növényvédelem, kertészeti kisgépek üzemeltetése).

Parkgondozó: szakirányítás mellett alkalmas a parkosítási feladatok elvégzésére, a zöldterületek, zöldfelületek kiültetett növényeinek szakszerű gondozására, ápolására, fenntartására, a létesítmények karbantartására, mely többnyire fizikai munkát jelent.

Állatgondozó: Az állatgondozó általános állattenyésztési szakismerettel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges, fizikai és gyakorlati felkészültséggel rendelkező szakember, aki irányítás alatt képes munkát végezni.

Sütőipari és gyorspékségi munkás: a sütőipari üzemekben irányítással sütőipari termékek előállításában vesz részt.

Textiltermék-összeállító: (varrónő) feladata műszaki dokumentáció alapján, kiszabott ruházati termékek alkatrészeinek összeállítása és befejező műveleteinek elvégzése.

Számítógépes adatrögzítő: számítógép-kezelési és szövegszerkesztési, gépírási, kommunikációs és protokollismeretek birtokában a különböző szervezeteknél adminisztratív és dokumentációs feladatokat lát el, számítógépes adatrögzítést folytat; rendezvényekhez, programokhoz kapcsolódó dokumentumszerkesztési feladatokat végez.

Az oktatáson túl… :
  • pezsgő iskolai élet
  • sokszínű iskolai és szabadidős programok
  • segítőkész nevelőtestület
  • tehetséggondozás
  • felzárkóztatás
  • mentorálás
  • projektek, kirándulások
  • egy jó kollégiumi közösség