Kollégium

A koll√©giumi nevel√©s c√©lja: csal√°di h√°tt√©rrel rendelkezŇĎ neveltjeink sz√°m√°ra olyan speci√°lis √©lett√©r, programok, foglalkoz√°sok √©s fel√ľgyelet biztos√≠t√°sa a szorgalmi idŇĎszakban, amely lehetŇĎv√© teszi a harmonikus szem√©lyis√©gfejleszt√©st, n√∂veli az es√©lyegyenlŇĎs√©get, hat√©konyan seg√≠ti az int√©zm√©ny pedag√≥giai programj√°nak megval√≥sul√°s√°t, a szocializ√°ci√≥t √©s a t√°rsadalmi integr√°ci√≥t.

Koll√©giumi elhelyez√©st kaphat az a hozz√°nk beiskol√°zott gyermek, akinek felv√©tel√©t a sz√ľlŇĎ/gondviselŇĎ k√©ri, vagy a f√∂ldrajzi t√°vols√°g indokoltt√° teszi, valamint az a gyermek is, akit a gy√°mhat√≥s√°g v√©delembe vesz, √©s koll√©giumi ell√°t√°st k√©r sz√°m√°ra.
A koll√©gium h√°l√≥kb√≥l, mell√©khelyis√©gekbŇĎl, alkot√≥mŇĪhelybŇĎl, sz√°m√≠t√≥g√©pterembŇĎl, betegszob√°b√≥l, orvosi szob√°b√≥l, √ľgyelŇĎi helyis√©gbŇĎl √©s egy hatalmas zsibong√≥b√≥l √°ll.
A gyerekeknek k√ľl√∂n z√°rhat√≥ be√©p√≠tett szekr√©nyr√©sze van, ahol szem√©lyes t√°rgyait t√°rolhatja. A h√°l√≥helyeket √≠zl√©sesen, saj√°t apr√≥s√°gaikkal d√≠sz√≠tik a lak√≥k. Minden szob√°ban van m√°r telev√≠zi√≥, DVD- illetve CD-lej√°tsz√≥.
A lak√≥szob√°k elŇĎter√©ben tal√°lhat√≥ a szabadidŇĎs tev√©kenys√©gek egyik sz√≠nter√©√ľl szolg√°l√≥ zsibong√≥. Ez egy t√°gas, vil√°gos helyis√©g, ahol a gyerekek kedv√ľkre pingpongozhatnak, csocs√≥zhatnak, dartsozhatnak, vagy az asztalokn√°l √ľlve rajzolhatnak, k√°rty√°zhatnak, t√°rsasozhatnak egym√°ssal. Ezen k√≠v√ľl k√∂z√∂s filmvet√≠t√©sek, kultur√°lis rendezv√©nyek, ismeretterjesztŇĎ elŇĎad√°sok sz√≠ntere is.
A sz√°m√≠t√°stechnikai terem modern, j√≥l felszerelt g√©pparkkal, internet hozz√°f√©r√©ssel rendelkezik. A koll√©gist√°k szabad idej√ľkben haszn√°lhatj√°k azt j√°t√©kra, elektronikus levelez√©sre, fejlesztŇĎ feladatok gyakorl√°s√°ra, kutat√≥ munka elv√©gz√©s√©re √©s a tan√≥rai tapasztalatok elm√©ly√≠t√©s√©re.
Az orvosi, illetve a betegszoba a fel√ľlvizsg√°latok, szŇĪrŇĎvizsg√°latok √©s a beteg tanul√≥k ell√°t√°s√°nak helye. Az iskolaorvos munk√°j√°t v√©dŇĎnŇĎ √©s √°pol√≥nŇĎ is seg√≠ti. Ňźk alapfeladatukon t√ļl akt√≠van bekapcsol√≥dnak az oktat√≥-nevelŇĎ munk√°ba is, elŇĎad√°sokat, felvil√°gos√≠t√≥ √≥r√°kat tartanak a gyerekeknek.
A k√∂z√∂ss√©gi √©s csoporttereket alkalmaknak √©s √©vszakoknak megfelelŇĎen a gyermekek munk√°ival d√≠sz√≠tj√ľk. Figyelmet ford√≠tunk az eszt√©tikus, tiszta lak√≥k√∂rnyezet kialak√≠t√°s√°ra, √°llagmeg√≥v√°sra.

√Āltal√°nos napirend
0630 - 0745 √ČbresztŇĎ, szellŇĎztet√©s, reggeli torna, tiszt√°lkod√°s, √∂lt√∂zk√∂d√©s, h√°l√≥rend kialak√≠t√°sa, reggeli
0745 - 0800¬†Iskolai gy√ľlekezŇĎ
0800 - 1310 Iskolai tanórák
1130 - 1400¬†Gyermekek √°tv√©tele, felk√©sz√ľl√©s eb√©dre, eb√©d
1230 - 1500 Napközis foglalkozások, tanórák, tehetséggondozás, egyéni fejlesztés habilitációs foglalkozások, csoportos tanulás, uzsonna, kis csoportos foglalkozások, egyéni tanulás
1500 - 1800¬†a koll√©giumi foglalkoz√°s rendj√©nek megfelelŇĎen √≥rarend szerint (heti egy alkalommal, rendszeres takar√≠t√°s, porsz√≠v√≥z√°s, t√∂r√∂lget√©s, felmos√°s, vasal√°s, stb.., havi egy alkalommal nagytakar√≠t√°s: ajt√≥‚Äďablak- tiszt√≠t√°s, parketta felken√©se, f√ľgg√∂nymos√°s, stb.)
1800 - 1930¬†Vacsora, eb√©dlŇĎtakar√≠t√°s, szabadidŇĎs tev√©kenys√©gek, tiszt√°lkod√°s, f√ľrd√©s, felk√©sz√ľl√©s az √©jszakai pihenŇĎre
2000 - 2200 Nyugovóra térés