See PRO edition

AKKREDITÁLT KIVÁLÓ TEHETSÉGPONT LETT INTÉZMÉNYÜNK!

AKKREDITÁLT KIVÁLÓ TEHETSÉGPONT LETT INTÉZMÉNYÜNK!

2015. szeptember 12-én került megrendezésre a Tehetség szabadon konferencia, amely a MATEHETSZ új programját, a Magyar Templeton Programot mutatta be:

„A Magyar Templeton Program egy olyan egyedülálló kísérleti projekt, amelynek fő célja a magyar kivételes kognitív tehetségek fejlesztése és támogatása a 10-29 éves korosztályban. 2015. szeptembere és 2016. januárja között 300 kivételes (1 a 10 ezerből) kognitív tehetség (Magyar Junior Templeton Fellow) beválogatása történik meg, akiket ezt követően egy egyéves, személyre szabott tehetséggondozó programmal segítenek.”

További információ: www.templetonprogram.hu

A konferencia továbbá helyt adott a 2015 tavaszán lefolytatott akkreditációs eljárásban minősítést nyert tehetségpontok táblaátadó ünnepségének is.

Balogh László, a MATEHETSZ elnöke köszöntőjében visszatekintett a tehetséggondozó rendszer, illetve a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács megszületése óta eltelt 10 évre. Értékelte a tehetségpontok számának és tevékenységének fejlődését és kiemelte a tehetségpontok közötti együttműködések fontosságát. A tehetségpontok hálózata folyamatos változásban van, ezt mutatja az a tény is, hogy 2015-ben 173 tehetségpont jelentkezett be akkreditációra, ebből 40 intézmény a 3 éve megkapott és most lejárt akkreditációját újította meg, és 133 intézmény döntött úgy, hogy megméretteti magát ebben a minősítési eljárásban. A tehetségpontok felkészülését jól mutatja, hogy a bejelentkezett tehetségpontok közül 170 intézmény felelt meg az akkreditációs eljárás támasztotta követelményeknek, sőt, ebből 155 tehetségpont kiválóan akkreditált minősítést szerzett. Köztük a mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola és intézményünk a MEIXNER ILDIKÓ EGYMI is.

Intézményünket: Szabadiné Kovács Ágnes, Tukericsné Schvilinger Anikó és Orbán Tibor képviselte.

A két minősített intézmény örömében osztozott Hadfiné Schvilinger Sarolta, a Kisfaludy Károly Gimnázium Regisztrált Tehetségpont kapcsolattartója és a mohácsi tankerület vezetője: Käszné Lebő Zsuzsanna is.

 

 

 

 

 

 

 

scroll back to top

Iskolagyümölcs