See PRO edition

Menő Menza kirándulás Budapest - felső tagozat

„Menő Menza” (EFOP-1.8.5-17-00075) Pályázat keretében, 2018. 03. 22-én a 6., 7. és 8. osztályos tanulóinkkal budapesti kiránduláson vehettünk részt. A városnéző séta, majd a Rudas Étteremben elfogyasztott finom ebéd után a Várkert Bazárban múzeumpedagógiai előadásra hívtak meg a szervezők. 

A foglalkozás témája az egészséges életmód, táplálkozás volt. Az órán interaktív formában szerezhettek ismereteket diákjaink a szervezetünk számára szükséges tápanyagokról, vitaminokról azok fontosságáról. Kiemelt témaként a gyümölcs- és zöldségfélék szerepeltek. A gyermekek megismerkedtek egyes a nálunk, Magyarországon is használatos zöldségek és gyümölcsök eredetével, azokat mely földrészekről származtatjuk. 

Az egészségtudatos táplálkozás érdekében bemutatásra került az „okostányér” fogalma, ezt összevetették a gyermekek által már jól ismert „táplálékpiramis”-sal. 

A szerzett tudásanyag elmélyítésére, az egészségtudatos táplálkozás propagálására, a gyümölcs- és zöldségfélék fogyasztásának fontosságára különböző technikák felhasználásával – rajz, színezés, vágás, ragasztás, gyurmázás – posztereket készítettek a tanulók. 

scroll back to top

Iskolagyümölcs